Snoeck Pilates Essentials Praktijk

Snoeck Pilates Essentials Praktijk

Word enthousiast en bewuster van het lichaam, beweging en Pilates tijdens de opleiding Pilates Essentials. De opleiding start weer in juni 2023. Wil je je inschrijven? Klik op de groene knop.

Laat jezelf inspireren en geef wekelijks kundige lessen!

• 5 groepslessen in de studio of live via Zoom;
• Overzichtelijke en goed leesbare manual;
• 15 oefeningen inclusief vele aanpassingen en variaties;
• 6 fundamenten en principes met extra aandacht voor ademhaling;
• Praktijktraining inclusief individuele aanpassingen;
• Gelegenheid om al je vragen te stellen;
• Certificaat van deelname.

18 STUDENTS ENROLLED

In de opleiding Snoeck Pilates Essentials ga je flink aan de slag en leer je veel vanuit praktische oefeningen zodat je wekelijks een goede, veilige en inspirerende les kunt geven. Niet door een ander te kopiëren maar vanwege de verkregen inzichten die je met jouw eerdere kennis vermengd. ‘Teach the body in front of you’ is onmisbaar in de pilates methode. Zo ook in onze opleiding. Een actieve leerhouding nodigen we graag uit zodat je na de opleiding zelfstandig aan het werk kunt en een krachtige les voor elke leeftijd neerzet.

Luister naar een ervaring.

 

Wil je vanuit plezier, passie en deskundigheid leren? Wil je jouw rol en plek als docent voor de groep innemen? Wil je een inspiratiebron zijn voor de klant? Wil je jezelf ontplooien?

 

Start zondag 29 oktober + 5, 19 en 27 november + 3 december van 11.00 tot uiterlijk 16.00 uur | Pilates & Health te Hilversum of interactief via Zoom.

Wanneer je niet naar de locatie kunt komen of de Zoom verbinding op het afgesproken tijdstip kunt volgen, dan is het mogelijk om de les een paar dagen na de opname online te bekijken.

 

Je ontvangt:

  • Inzicht in de pilates methode ten opzichte van andere bewegingsvormen. 
  • Authentieke basis- en beginnersoefeningen vanuit verschillende invalshoeken uitgelegd.
  • Nadruk op een evenwichtig lichaam met functioneel powerhouse.
  • Het belang van een gezonde ademhaling. 
  • Eigen training met de focus op individuele uitvoering zodat je elke oefening in jouw lichaam voelt en daardoor beter begrijpt.
  • Ruimte om al je vragen te stellen. Geen vraag is te gek.  
  • Toegang tot de E-learning naast de 5 (studio)lessen.

In de opleiding wordt theorie en praktijk gecombineerd. Voor het eigen maken van de pilates methode is het beoefenen en voelen van oefeningen noodzakelijk. Vandaar dat de oefeningen veelvuldig vanuit diverse aspecten worden uitgevoerd. Dit is tevens de manier om de eigen vooruitgang, maar ook die van de klant, in het lichaam te toetsen. 

Ben jij klaar voor de prachtige inzichten van pilates? Meld je aan.

Wil je mensen op een andere manier helpen met bewegen, zodat zij meer bewegings- en levensgeluk ervaren? De pilates methode vormt een prachtige basis. Ook in andere bewegingsdisciplines. Iedereen die meer lichaamsbewustzijn, verdieping en fysieke efficiëntie zoekt, kan dat in de opleiding vinden. Of je nu in een omscholingstraject zit, sporter of danser bent, als therapeut of yoga docent werkzaam bent: je krijgt sowieso via deze opleiding een vernieuwde kijk op de werkwijze van het lichaam waarmee je mensen kunt helpen.

Waarom deze opleiding?
Begrijpen wat je doet is fundamenteel voor succesvol lesgeven, ongeacht je bewegingsdiscipline. Hoe beter je de noodzaak en gedetailleerdheid van de oefening begrijpt, hoe zelfverzekerder je les kunt geven. Een breed spectrum van vaardigheden brengt uiteindelijk meer verandering in het leven en welzijn van jouw deelnemers.

De opleiding wordt in 5 lessen aangeboden. Daarom verwachten we dat je ‘thuis’ oefent. Alleen, met een oefengroep vriendinnen/ buurvrouwen of medestudenten. Hoe meer initiatief er vanuit jou komt, des de groter je ontwikkeling. We vragen geen copy and paste mentaliteit. Eigen-wijs, creatief en uniek zijn is een essentieel onderdeel wanneer je lesgeeft. Alleen dan komt je uitleg of correctie bij een ander binnen.

Door het uitvoeren van de oefeningen verkrijg je meer lichaamsinzicht waardoor je handvatten hebt van revalidatie tot activering van het powerhouse naar een juiste lichaamshouding. Het kunnen toepassen en zinvol variëren van de oefeningen naar je eigen lichaam is een eerste stap als pilates instructeur.

Na de opleiding weet je hoe je oefeningen gedetailleerd en juist kunt uitvoeren en kun je aan de slag als instructeur. Meld je aan voor de Pilates Essentials opleiding.

 

Over de docent: Melanie Wientjes is een deskundige instructeur, met veel ervaring, die gebruik maakt van beeldende taal, waardoor je de lesinhoud makkelijk onthoudt en meeneemt naar je eigen lessen. Melanie is iemand die duidelijk kennis en plezier heeft in haar vak en inmiddels vele instructeurs over Nederland heeft opgeleid.

De investeringskosten voor deze opleiding bedragen € 665,50 inclusief btw. Vanaf 4 aanmeldingen start de opleiding en bij 10 deelnemers zit de groep vol.

Om deel te nemen aan de opleiding adviseren wij enige ervaring in de vorm van tenminste 25 mat-lessen bij een pilatesstudio. Er zal geen examen worden afgenomen. Het beoordelen van ontwikkeling is een momentopname. Wanneer jij passie voor de pilates methode voelt, zal dit niet je laatste opleiding zijn. Dan zal je vanuit innerlijke motivatie steeds meer trainingen volgen en jezelf verrijken met steeds meer kennis. Bij 100% aanwezigheid ontvang je een certificaat van deelname.

Cursusoverzicht

Stage Pilates 00:00:00
Upload je stageformulier30, 00:00
Observaties 00:00:00
Upload observatie 100:00
Upload observatie 200:00
Upload observatie 300:00
Upload observatie 400:00
Het examen 00:00:00
© Snoeck b.v. 2018
X