Snoeck heeft een theoriemodule ontwikkeld die je de basiskennis verschaft van anatomie en fysiologie. Deze theoretische basiskennis geeft je een goed fundament als professioneel instructeur.
Snoeck Anatomie & Fysiologie
Snoeck Anatomie & Fysiologie
● Functionele anatomie
● Biomechanica
● Inspanningsfysiologie
● Trainingsleer
● Klantbegeleiding
● Blessurepreventie en behandeling
● Voeding en sport
De opleiding Snoeck Anatomie en Fysiologie is de theorie van het Rijkserkend NL Actief ( Fitvak) fitnesstrainer A programma. Je ontvangt van Snoeck:
• Toegang tot de e-learning
• Het cursusboek Fitvak Fitnesstrainer A
• Het examen
Het programma bestaat uit 9 hoofdstukken. Je kunt op je eigen tempo de hoofdstukken doorwerken. Duur per onderdeel gemiddeld 30 min • Theorie op je eigen tempo maar tenminste 50 uur
Het Snoeck Anatomie en fysiologie programma ( theorie van Fitnesstrainer A van Fitvak) is op MBO niveau 3. Het maakt onderdeel uit van de MBO opleiding Sport en Bewegen. Wanneer je het Fitnesstrainer A diploma hebt, dan krijg je vrijstelling voor dit vak bij de opleiding Sport en Bewegen
Het vergroten van de theoretische kennis met betrekking tot sport en gezondheid. Ideaal voor bijvoorbeeld pilatesdocenten diëtisten, amateur sportcoaches en (sport-)masseurs.
1. Inleiding
2. Functionele anatomie
3. Biomechanica
4. Inspanningsfysiologie
5. Trainingsleer
6. Klantbegeleiding
7. Blessurepreventie
8. Voeding en sport
9. Dopingpreventie
De kosten voor deze opleiding bedragen €295,-.
Cursusoverzicht
Functionele Anatomie | |||
1.1 Inleiding | FA | 00:00:00 | ||
1.2. Het skelet | FA | 00:00:00 | ||
1.3 Bewegingen | FA | 00:00:00 | ||
1.4 Spieren | FA | 00:00:00 | ||
1.6 Bewegingsanalyses | FA | 00:00:00 | ||
1.7 Anatomische woordenlijst | 00:00:00 | ||
Biomechanica | |||
2.1 Inleiding | 00:00:00 | ||
2.2 Kracht, belasting en sterk zijn | 00:00:00 | ||
2.3 Moment | 00:00:00 | ||
2.4 Evenwicht | 00:00:00 | ||
2.5 Arbeid en vermogen | 00:00:00 | ||
2.6 Begrippenlijst | 00:00:00 | ||
Inspanningsfysiologie | |||
3.1 – 3.4 Inleiding, lesdoelen, onderwerpen en studietips | 00:00:00 | ||
3.5 Cellen en weefsels | 00:00:00 | ||
3.6 Spierweefsel | 00:00:00 | ||
3.7 Energievoorziening van de spier | 00:00:00 | ||
3.8 De invloed van training | 00:00:00 | ||
3.9-10 Spierpijn, spiervermoeidheid | 00:00:00 | ||
3.11 – 3.12 Samenvatting en begrippenlijst | 00:00:00 | ||
Trainingsleer | |||
4.1 – 4.4 Inleiding, lesdoelstelling, te behandelen stof en studietips | 00:00:00 | ||
4.5 – 4.6 Training en prestatie | 00:00:00 | ||
4.7 Aspecten van training | 00:00:00 | ||
4.8 Trainingsmethodes | 00:00:00 | ||
4.9 De trainingsvormen | 00:00:00 | ||
4.10 Intensiteit van krachttraining | 00:00:00 | ||
4.11 Duurtraining | 00:00:00 | ||
4.12 – 4.13 De beginnende deelnemer, organisatievormen en groepstrainingen | 00:00:00 | ||
4.14 Specifieke doelgroepen | 00:00:00 | ||
4.15 – 4.17 Studievragen, begrippenlijst en literatuurlijst | 00:00:00 | ||
Krachttraining (praktijk) | |||
Klantbegeleiding | |||
6.1-6.4 Inleiding, Lesdoelstellingen, Studietips | 00:00:00 | ||
6.5 – 6.6 Rollen en lesgeefstijlen | 00:00:00 | ||
6.7-6.10 Communicatie, groepsdynamica, regels en normen, conflicten | 00:00:00 | ||
6.11-6.12 Studievragen, begrippenlijst | 00:00:00 | ||
Blessurepreventie en behandeling | |||
7.1 Inleiding | 00:00:00 | ||
7.2-7.3 Sportblessures en preventie | 00:00:00 | ||
7.4 Een indeling van blessures naar locatie | 00:00:00 | ||
7.5 Indeling naar weefsel en symptomen | 00:00:00 | ||
7.6 Blessurebehandeling | 00:00:00 | ||
Voeding en Sport | |||
8.1-8.4 Inleiding, Lesdoelstellingen, Studietips | 00:00:00 | ||
8.5-8.7 Voedingsstoffen en Macronutriënten | 00:00:00 | ||
8.8 Micronutriënten | 00:00:00 | ||
8.9-8.10 Gezonde voeding en spijsvertering | 00:00:00 | ||
8.11 Vochthuishouding | 00:00:00 | ||
8.12-8.13 Voeding en afvallen | 00:00:00 | ||
Dopingpreventie | |||
9.1-9.2 Dopingpreventie | 00:00:00 | ||
9.3 Dopinggebruik | 00:00:00 | ||
9.4 Soorten doping | 00:00:00 | ||
9.5 Dopingpreventie | 00:00:00 | ||
Doorgaan naar praktijk | |||
Doorgaan met de praktijk | FA | 00:00:00 |
Course Reviews
No Reviews found for this course.